MERSİN / TOROSLAR - Yunus Emre İşitme Engelliler Ortaokulu

Yunus Emre İşitme Engelliler Ortaokulu

Çağdaşkent Mah. 93101 Sk. Okul Sitesi No36 Toroslar / MERSİN
Vizyon
İşitme engelli bireylerin kendine yetebilen yetişkinler olarak yaşama dahil olmalarını sağlayan kurum olmak.
Misyon
Bölgemizdeki işitme engelli bireylere erken yaşlarda ulaşabilmek ve gelişim özelliklerini dikkate alarak bireyselleştirilmiş eğitim programlarıyla temel akademik becerileri kazanmalarını sağlamak; İşitme engelli bireylere topluma entegrelerini kolaylaştıracak iletişim becerileri kazandırmak; Sanatsal ve sportif faaliyetlerle bireysel gelişimlerini desteklemek; kapsamlı cihazlandırma ile işitme engelli bireyin işitme kalıntısından en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak; engelli bireylerle ilgili toplumda sağduyu oluşturmak ve tüm bunları yaparken teknolojiyi en verimli şekilde kullanmak temel işlevimizdir.
Öğretim Şekli :TAM GÜN
MERKEZİ KLİMA
Ulaşım
BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE DOLMUŞLAR ANAYOLDAN GEÇMEKTEDİR. ÖĞRENCİLER İÇİN SERVİS TAHSİS EDİLMİŞTİR.
Servis Bilgisi
TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ DEVLETİN SAĞLADIĞI TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDA SERVİS İLE ÜCRETSİZ OLARAK TAŞINMAKTADIR.
MERKEZE 5 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda Özel Eğitim Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul öğrencileri eğitim görmektedir. 3 kademede toplam 70 öğrenci özel eğitimden faydalanmaktadır.
FUTBOL, KIZ BASKETBOL, ATLETİZM
TÜBİTAK